Architect: richard+bauer

PARK CENTRAL

ADAPTIVE RE-USE

Phoenix, Arizona

client: Park Central

size: 46 acre site Renovation + Adaptive Reuse

delivery method: CM@Risk with DPR Construction

architect: richard+bauer


relevant services:

  • Space Test fits
  • TI space study:  Hub, co-Working, Hybrid
  • Exterior Furniture Specifications

The facility will be transformed into a technical campus with entrepreneur lease space, innovation ‘kick-start’ laboratories, co-working spaces, basement, and yard space donated to the art’s district for studio space. Each technology studio has an outdoor program space and connection to a social hub. The mixed-use program includes casual dining, coffee shops, retail market, nightlife bars, and exterior program space.

Design from the inside / out includes a selective demolition process and sensitivity for the discovery of the classic original architecture. The interior spaces when opened are both beautiful and functional. Daylit clearstory sheds were discovered throughout the project this noteworthy feature was covered up for years. The new spaces are designed to be flexible accommodating to a diverse group of users.

© White Baux Studio | 3440 North 16th Street | Phoenix, AZ 85016